Sunday , September 20 2020
Home / Tranding Topik / Pitutur Bijak Bahasa Jawa

Pitutur Bijak Bahasa Jawa

Pitutur Jawa,terkenal akan kearifpan,dan kata katanya bermakna sangat dalam perlu adanya ketenangan jiwa dalam menterjemahkan arti tiap bait kata.saatnya melestraikan budaya dari jawa peninggalan pujangga keraton yang tentu saja bermakna sangat dalam

Pitutur Bijak Bahasa Jawa
Pitutur Bijak Bahasa Jawa

Ojo Dumen,ojo gumun,ojo getun marang sak kabeheing lakuning urip,

manungso kuwi di titah podo ing ndonya

Nanging yen urusan bondo di jatah bedo siji lan sijine,amargo menungso saling melengkapi sat

u dengan yang lain

Mulo menungso iku wajibe podo upoya karo ndedonga karo sing gawe urip

Semar Gareng Petruk dan Bagong  adalah lambang kesederhanan dalam kehidupan.

Entuk rejeki sepiro atine sing nrimo ora usah meri karo konco sapodo podo

gresulo mundak gelis tuwo,wong yen nrimo uripe dowo,wong suloyo uripe rekoso

Wong sabar rejekine bakal jembar,wong sing ngalah uripe bakal barokah.

Sopo sing jujur bakal makmur,sopo sing tlaten tembe mburi bakal panen.

Wong sing sombong amale bakal kobong,akeh wong stress,janjane mergo uripe ora beres

rino wengi mung mburu ndonya,banjur lali marang agomo.

Zaman pancen wis zaman tuwo,akeh manungso sing angel ditoto nganggo tuntunan agomo suwe

senenge  malah podo ngumbar dosa,tumindak dosa saben ndino pancen ora kroso

ora ketoro nanging suwe suwe dadi cetho.

tumiindak dosa sing dilakoni saben dino kadang kadang ora kroso,pancen kulino gawe dosa

singpodo ngati ati lan waspodo,menowo siro ngobrol karo konco ngrasani tonggo,

ngujah alaning wong liyo.ora rumongso janjane awake lagi nggawe dosa

 

Ayoo mumpung durung telat enggal enggal podo tobat,tinimbang ning akherat siro bakal nompo adzab,senajan doso sepele gede akibate marang awake dewe,mumpung isih urip ngibadah kanti tertib.ngelingono yen wis mati ora bakal iso bali.

mumpung isih waras ngibadaho kanti ikhlas,mumpung isih longgar ngibadaho kanti sabar,ngelongono yen wis repot ngibadah rasane abot,ngelingono yen wis loro ora biso opo opo

Pitutur Bijak Bahasa Jawa,adalah  kearifan lokal yang digunakan untuk menyadarkan perilaku manusia hari hari,tanpa adanya pitutur bijak manusia akan berperilaku buruk baik terhadap sesama maupun kepada lingkungan sekitarnya.semoga bermamfaat bagu kehidupan

 

 

 

About winarnopambudi

Check Also

Peranan Akupresure(P3AI) dan PerP4RI dalam Family Gathering kemendikbud

Peranan Akupresure(P3AI) dan PerP4RI dalam Family Gathering kemendikbud Mau Tahu Rahasianya Kenapa P3ai dan perP4RI …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button
Shares
error: Content is protected !!